Direktlänk till inlägg 30 december 2011

Ledighet!

Av Malin - 30 december 2011 10:06



Här sitter jag i min ensamhet och reflekterar över min ledighet. Och att jag har varit lite överallt men absolut inte på bloggen :)

Så kan det gå!


Vad har hänt sen sist? Ja, när tusan var sist förresten?

Whatever, ni får veta lite ditt och datt som ploppar upp från huvudet.


Det känns fasligt skönt att inte behöva jobba. Det har tärt extra hårt på mig de här sista veckorna. Jag antar att det är på grund av att en ledighet var i antågande. Jag hoppas att det var det för då är det övergående.

Jag tar ut den dåliga energin på garderoben så det har inte varit något som synts hemma, vilket känns skönt. Ingen ska behöva må dåligt för att jag råkar göra det. Och så får jag ju en ny garderob, hur bra är inte det?


Och mitt i allt garderobsjoxande så målar jag en tavla. Det går faktiskt framåt! Jag har lyckats skissa ner de två första styckena. Min plan är att skissa ner dem för att se hur det kommer se ut och sedan måla otroligt vackert ;)


Back to before. Jag har hunnit med en julfest med knuts arbete. Det blev en lugn kväll med ett otroligt bra band. Kung Bore är väldigt underhållande! Och så jul såklart, med överdrivet mycket mat, som vanligt, och massa mysiga promenader...



 



 

Här är då den enda bilden jag tog under julfesten. Kung Bore som sagt. Och han pratade ungefär lika brett som de äldsta i Hillsand gör, hur mysigt som helst! Han visste naturligtvis vad "nalta" var och det tyckte knut var mycket roligt ;) Vad det är kommer jag inte skriva i min blogg!


 

Och snön...min underbara snö som inte vill samarbeta med mig i år. Såhär såg det ut i Sollefteå i början av december och vid samma tidpunkt i Kramfors var det knappt vitt på marken. Deprimerande.

Men i Sollefteå kunde jag mysa lite iallafall. Njuta av krispigheten i luften och knarrandet under skorna.

Lyckligtvis knarrar det under skorna även i Kramfors nu men det är ändå för lite snö här.

Fast....det kanske är tur med tanke på snöröjningspolitiken här.


 

Min fina orchidé. Som mår hur bra som helst :) *stolt*


 

Äntligen uppesittarkväll! Kvällen till ära hade vi Daniel på besök. Vi åt tokgoda skinkstutar, åt alldeles för mycket godis och spelade meningslös bingo.

Men jag borde väl ändå förstå att jag aldrig kommer ha tur i spel, jag har tur i kärlek istället.

Den där miljonen...pfff, vem vill ha sånt när man kan få triljoners pussar och kramar ?

För övrigt för det övriga tycker jag att uppesittarkvällen blir sämre och sämre. Tekniska fel, felsägningar, alltid ska det göras nya saker så till slut känns det bara stelt och känslolöst. Varför inte köra på det som funkar...?

Sjungande rim...? Rim ska läsas upp, inte sjungas. Efter att Daniel skjutsats hem snabbpackade vi och dråsade i säng, utmattade!


 

Efter en mysig julaftonsfrukost hos svärmor Mona påbörjade vi vår färd mot ström. Och vilket underbart väder!

Det var en sån dag där man hade velat sitta ute i en snöhög och myst, eller varit i en skidbacke, eller åkt i en hundsläde, där bara hundarnas tassar och flämtningar hörs. Upplyftande :)

Och radion var lika dålig som uppesittarkvällen. Har jag kanske för höga krav?


När vi kom fram till ström lastade vi ur alla klappar och lastade istället in mamma och pappa, för att åka till kyrkogården när det fortfarande var ljust. Det var en hel del snö så vi fick trampa bort lite för att överhuvudtaget se gravstenen.

Det gör lite ont i hjärtat att gå till kyrkogården men samtidigt ligger det ett lugn över hela platsen. Det känns som att hela livet sätts på paus en stund, man hinner tänka efter, sakna och resa tillbaka i tiden för en stund, som man annars inte hinner i vardagen.


Sen åkte vi hem och började stöka med maten!

 

Och i år bänkade vi momma och farmor. Jag och mamma fick ta det tunga lasset i år, vilket inte är mer än rätt! Hur många år har inte de här guldklimparna sprungit mil i köket för att alla ska ha det så bra som möjligt?

Vika servetter passade bättre för dem i år ;)



 

Julstämning!

Det är så skönt att vi har maten uppdukad på käksbänkarna istället för vid bordet. Då får man röra på sig lite emellan tallrikarna, så det får plats ännu mera! ;)


 


Jag tror omeletten har blivit en ny favorit. Så jäkla mumsig!

Allt är visserligen en favorit på vårt julbord men den här ska man absolut inte missa!


 

För att backa bandet lite, vi fick glüwein istället för glögg som välkomst"drink" i år. Och den är superdupergod! Mycket godare än glöggen, inte lika söt och vass i smaken. Så den ska jag göra till nästa år, helt klart!

Mamma, hon kan hon!


Vi åt i etapper i år, för att varmrätten överhuvudtaget skulle gå ner. Så vi pausade, såg på Karl Bertil Jonssons jul och sen åter till bordet. Rekommenderas varmt :) Även fast jag var tokigt mätt ändå, men det gick ner och det var så gott så!


 

Det här är efter juklappsöppningen, knut fick radiokåpor av mamma o pappa och de måste man ju absolut kolla så att de fungerar som de ska ;)

Jag smygfotade lite, han var så söt :)

Jag fick en uplight-lampa, en prenumeration på Hembakat (jag bor ju på Bagarvägen! ), ett craft-underställ som var otroligt härligt och mycket vackert, en islyktsform och en pajform och en hög skål från Gerbera-serien.

Bara bra saker!


Jag har bästa julklappen kvar. Min gemensamma med knut, då vi ska ner till sundsvall på Himlabadet och må gott :)


 

Juldagsmorgon!

Det här var det absolut första jag såg när jag öppnade ögonen och det gav mig en så varm och härlig känsla i kroppen så första tanken var att ajg måste fotografera det!

Det blir naturligtvis aldrig lika bra som i verkligheten men solen lyste varmt samtidigt som det såg isigt kallt ut ute, vilket det inte var, men det såg så underbart ut.


 

Så, vad gör man ? Jo, man promenerar! Det var så härligt ute, lagom kallt och soligt :)

Här var vi på väg in till Tobak för att köpa Harrys, vi skulle ju vinna miljoner på travet på annandagen!


 

Det här är annandagen. Dagen efter den stora stormen Dagmar. Vilken förstörelse!

:)

Vi blev inte så drabbade tror jag, lite träd här och var men inga strömavbrott. Vi vaknade av blåsten sju på morgonen allihopa men som sagt, inget värre än så.

Många är fortfarande strömlösa på de ställen som drabbades hårdast, så vi hade återigen tur.


 

Jag och mamma tog en längre promenad som slutade med en sväng i på Dollar. Tänkte jag skulle fynda lite julpynt som knut tyckte vi hade alldeles för lite av i år. Men det var inte så lätt, urplockat som en tom drickaback.

Men jag hittade lite annat jox så tomhänt går man aldrig därifrån. färg till min tavla bland annat :)


 

På middagen hade vi bjudit in Carina och Stefan (fast han har varit med alla dagarna). Och det är ju tokroligt att trixa lite med maten så jag gjorde en julgran till förrätt :) För visst ser ni att det är en julgran??? Jag tyckte jag var skitsmart som la dill i botten, då blev den ju grön och fin :)

otroligt god mat som vanligt, denna gång smördegsinbakad älgfilé och vaniljpannacotta som grand finale. Mums!

Sen parkerade grabbarna sig framför tv:n och vi spelade lite spel. Tokskojigt!


 

Fast jag är väl inte sådär jättesmart som jag skulle vilja vara ;)

Men huvudsaken är ju att man har roligt :)

Vi spelade Bon Appetit efteråt, massor med frågor om mat, det gick sju gånger bättre än Scrabble!

Och jämnt blev det, jag tror vi vann en gång var alla tre :)


Efter spelandet tog jag en lång promenad in till ström. Jag gick i 2 timmar och bara mådde allmänt gott. Riktigt myste...

Jag gick runt och mindes lite... hur det var i skolan och alla minnen runtom.

Tivo var mycket nöjd. Fast jag hade planerat att ha Tex med mig men när han såg kopplet var han inne i kojan på ett kick. Jag tolkade det som att han inte var sugen :)


 

Dagen efter åkte vi ut till Carina på Öhn. Jag fick se allt hon fixat hemma. Bytt kök och satt in fönster och slagit ner väggar. Ja, det har inte suttit fast iallafall ! Otroligt fint blev det iallafall :)

Och där fick jag lite julstämning med hennes Ernst-pynt :) Så ska jag göra nästa år, jag vet tillochmed vart jag ska ha det ;)


 

tillochmed inne på toalteen var det mysigt!


På kvällen var det knuts tur att spela Scrabble, till mitt stora förstret. Han var ju skitbra på det! Hur roligt var det??

:)

Jag är ingen dålig förlorare, men jag avskyr att känna mig dum. Tyvärr kommer den känslan då och då i knuts närvaro, han är ju bäst ;)

Men alla utvecklas, eller hur?


 

Här är ju världens gladaste Aikon!

Han går dock inte promenera med, där räcker inte mina muskler till. Jag skulle åka som ett asplöv bakom honom.

Muskelpaket.


Så...där har ni min ledighet till nu.


På hemvägen for vi in till Mio och provsatt soffor, idag beställde jag den. Jag kan inte beskriva med ord hur skönt det ska bli att slänga ut det här gamla åbäket och få sätta in en mycket större och snyggare. Möblera om ska vi göra då också, skojigt värre :)

(tycker jag iallafall, jag tror inte glädjen är sprudlande hos min andra hälft ;)

Och så blev det en ny diskmaskin. Den har gjort sitt nu, tröttare än allt och gör inte rent. Nej, ut med gammalt och in med nytt.


Nu sitter jag och väntar på att de ska ringa från bygghandeln så jag får hämta mina kapade spånskivor. Sen ska de sättas upp så jag kan spackla klart uppe.

Yey!

...Är det bra eller dåligt om jag får lyckorus av det...?

Jag satsar på bra!


Imorgon blir det pulkåkning och en härlig middag hos Jens och Maria.


Så...jag borde gå upp och riva ur garderoben i jakt på en utstyrsel..... (alltid otroligt jobbigt)



Oh! jag har ju glömt!

Jag har beställt en ny telefon, en Samsung Galaxy SII.


 

Yumyum :)

Sen blir det wordfeud med mamma!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 13 september 2016 21:51

Ja..när det inte blir så mycket yoga..Är det skoj att fixa lite bilder :) ...

Av Malin - 11 augusti 2016 22:39

Av Malin - 9 augusti 2016 23:23

Av Malin - 8 augusti 2016 23:53

Av Malin - 31 juli 2016 23:32

Från och med nu kommer denna blogg bara innehålla bilder från min yoga.. för den som vill se. Farmor mest ;) ...

Ovido - Quiz & Flashcards